3 dagen

BOUILLON “ARDENNEN”

Dag 1: Toertocht (285 km)
Deze vakantie begint in de “Lichtstad Eindhoven”. Als eerste ligt de groene Kempen voor je open, waarna Witrijk en het toeristische Postel wacht. Onderlangs Diest draait de tocht door het Hageland. Strakke wegen volgen dan naar Huy, waar je de Maas oversteekt en het klimmen begint. Modave, Havelange en Ciney bekijken en dan ligt daar de Lesse. Toerisme en watersport in overvloed bij Villers-Sur-Lesse, Eprave en Han-Sur-Lesse. Even de grot in en dan verder naar Gedinne en Vresse, waar de Semois stroomt. Enkele kilometers door Frankrijk, waarna onder bij het Kasteel van Bouillon op de Place Saint-Arnould de tocht stopt.

Dag 2: Toertocht (302 km)
Een dag vol bezienswaardigheden. Draaien, klimmen, dalen en veel zien, dit is een tocht voor de liefhebber. Enkele voorbeelden: In Ermeton-Sur-Biert zie je een klooster uit de 14e eeuw en een laan met 260 beuken. Fleurus heeft een 17e eeuws kasteel vol herinneringen van de slag om Ligny. De bedevaartplaats Walcourt met haar imposante Basilique op de Grand-Place. Een watergebied van 1700 ha draagt de naam Barrage de Eau d’Heure bij Cherfontaine. In Haybes krijgt je een schitterend panorama over de Maas en Fumay voor ogen, waarna je door uitgestrekte bossen weer naar de Semois toert.

Dag 3: Toertocht (326 km)
Het eerste uur ga je echt Ardennen rijden door Rouchehaut en Herbeumont tot in Neufchâteau, je bent er in de provincie Luxemburg. Vlotte wegen brengen je door deze provincie, waarin Tellin ligt waar een klokken- en beiaardmuseum te bezoeken is. De volgende provincie heet Namen met als bezienswaardigheid Rochefort, waar toeristische treintjes je naar alle hoogtepunten brengen. Bij Namêche steek je de Maas over, klimt fel en toert naar Hannut, waar het op de Grand Place goed toeven is. Hier steek je de E40 over en ga je het land van de provincie Limburg opzoeken. Sint Truiden, Beringen, langs de meren bij Mol, om Turnhout heen en vervolgens kom je bij Meersel-Dreef Nederland binnen. Enkele kilometers verder stopt deze reis in Breda.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00
Comforthotel extra toeslag van: € 60,00

Prijs per persoon: € 189,00 excl. ev. toeristenbelasting