3 dagen

CLERVAUX

Dag 1: Toertocht: (187 km)
De wegen worden in Belgisch Limburg smaller en smaller, maar het is een genot om hier lekker rond te toeren. Het is een streek die nog niet door het massatoerisme is ontdekt. De namen van de plaatsjes zeggen u waarschijnlijk niets, Rutten, Lauw en dan plots Oreye op het bord, ja hier moet je overschakelen op het Frans. De tocht gaat verder naar het overbekende La Roche-en-Ardenne, maar voordat je afzakt tot in het drukke centrum, zie je links op een heuvelrug het kasteel van La Roche uit de 9e eeuw liggen. Bij Eselborn rijdt je de bosrijke vallei van de Clerve binnen en komt in Clervaux met zijn Chateau uit de 12de eeuw en zijn overvolle autovrije centrum. Hier wacht je bestemming geduldig.

Dag 2: Toertocht: (265 km)
Je draait vanuit het centrum scherp naar boven en krijgt een mooi uitzicht over Clervaux en omgeving. Bij Gilsdorf verlaat je het dal en klimt via Brouderbur naar Folkendange. De tocht gaat ook door het wondermooie Müllertal dat deel uitmaakt van het Duits-Luxemburgs Natuurpark. Je rijdt door een spectaculair rotslandschap met huizenhoge zandsteenformaties zoals Dewenpetz en Kohlscheuer. Echternach, gelegen op de grens van Luxemburg en Duitsland, is een van de bekendste en drukste vakantieplaatsen van het Groot Hertogdom. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gelegen in een verwijding van het Moezeldal, omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Natuurlijk gaat deze route door Trier en zie je diverse bezienswaardigheden. Hoog boven het dorp uit troont de ruïne van het Kasteel van Larochette. Je gaat de bossen weer opzoeken en toert over vlotte wegen via Vichten en Grosbous tot in Eschdorf. De CR325 brengt je tenslotte weer terug naar het beginpunt.

Dag 3: Toertocht: (202 km)
Bij Obereisenbach steek je de Our over en klimt Duitsland binnen. Bij Karshausen gaat je richting Daleiden en draai je het dal in. Slingerend komt je Lützkampen binnen, neemt de Grenzstrasse en komt in het donkere woud. Over de Kreuzberg rijdt u door Maldingen naar Weisten, waar je in het stille achterland komt. In Deidenberg verlaat je de doorgaande weg en gaat richting, het in sagen veel besproken Wolfsbusch. Enkele kilometers na Ondenval komt je bij Waimes, waar je rechtsaf kunt gaan om een bezoek te brengen aan het meer van Bütgenbach. Je vervolgt je weg verder en gaat via een slinger van Bruyères naar Robertville waar je het gelijknamig meer oversteekt en de Hoge Venen binnentoert. Bij Goé schakel je over op de N620 en gaat Dolhain en Bilstain bekijken. In het Voerdal kunt je de laatste kilometers lekker ontspannen toeren en volop genieten van het landschap.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00

Prijs per persoon: € 249,00 excl. ev. toeristenbelasting