7 dagen

“Franse ALPEN”

Bij Frankrijk denk je misschien aan de Cote d’Azur, maar net daarvoor heb je een prachtig gebied waar je eindeloos kan genieten. Niet alleen van de Franse keuken, maar zeker ook van de machtige wegen, vergezichten en enorme bergen. Over het algemeen zijn de wegen in Frankrijk van goede kwaliteit, doorgaande wegen zijn lekker breed, maar de kleine smalle klimmers met bochten waar je u tegen zegt zijn er ook in overvloed. Van col naar col, berg op berg af. je gaat te kort hebben aan deze 7 dagen.

Je verblijft in een comfortabel hotel wat van alle gemakken voorzien is. Op het terras een verfrissend drankje, ’s avonds lekker eten en genieten van een lange avond. Het eten wordt volledig verzorgt, het enige wat je zelf moet doen is genieten.

Dag 1: Toertocht (253 km)
Grenoble is vooral bekend als het beginpunt van de Route Napoleon richting het zuiden. De route die in 1932 officieel is aangelegd, wordt gekenmerkt door keizerlijke adelaarstekens. La Mure is een stad die omringd wordt door de toppen van Ecrins en de Vercors, ligt tegen de Provence aan, bezit een imposant stadhuis, het museum Matheys dat ondergebracht is in het Caral huis, een klokkentoren en een oud marktplein. Trek bij Digne les Bains de neusgaten maar ver open, want de plaats wordt ook wel de lavendel hoofdstad genoemd. De weg wordt smaller, de bochten talrijker en het uitzicht vaak adembenemend. In de diepte zie je ver weg een berg met een kerk er bovenop. Na elke bocht zie je de berg dichterbij komen, met daaronder een dorp. Castellane ligt op een hoogte van 720 meter op een kalkrots in het departement Alpes-de-Haute-Provence en is vooral bekend door de Gorges du Verdon.

Dag 2: Toertocht (168 km)
Na enkele kilometers toeren over de Route Napoleon ga je links de afslag richting Malamaire en toert vervolgens door het dal richting Route de Gentelly. Geniet op de aangelegde parkeerplaatsen van het unieke uitzicht en schiet er mooie plaatjes. In de James Bond film Goldeneye uit 1995 racen een Aston Martin en een Ferrari Spider over deze col. De afdaling van ruim 19 kilometer naar Vence wordt steeds smaller en is er een van grote klasse met haarspeldbochten en mooie vergezichten. Opvallend zijn in Vence de oude stadsmuren uit de 13e eeuw die nog helemaal in de oorspronkelijke staat zijn. Het is een mooie oude stad om eens rustig te gaan bekijken. Na de Mont Saint Michel en Versailles is Saint-Paul-de-Vence de drukst bezochte toeristische attractie van Frankrijk. Niet vreemd, want je kijkt de ogen uit.

Dag 3: Toertocht (173 km)
De Gorges du Verdon ligt in het zuiden van Frankrijk en is onderdeel van het regionaal natuurpark Verdon, dat maar liefst 180.000 hectare groot is. De rond de canyon aangelegde wegen bieden een ongekend uitzicht en laten je gegarandeerd watertanden. Sommige stukken zijn erg smal en je zal versteld staan van de overhangende rotsen en smalle tunnels. Omdat een deel van de Route des Crêtes éénrichtingsweg is, rijdt je de route van Castellane naar Moustiers St. Marie en niet omgekeerd. Vergeet niet om op een van de uitzichtpunten naar de gieren te kijken. Denk niet dat het mooie voorbij is, want je krijgt iets heel anders voor ogen, je gaat namelijk de Lac-de-Saint-Croix van grote hoogte bekijken. Moustiers-Sainte-Marie is vooral bekend om het aardewerk.

Dag 4: Rustdag
Op deze dag kunt u bijvoorbeeld een mooie wandeling door Castellane maken.

Dag 5: Toertocht (217 km)
Eerst is er natuurlijk de ‘Parfumstad Grasse’ die je gaat bezoeken. In de parfumhuizen zijn rondleidingen met gidsen die je alles vertellen over de verschillende geuren en het proces. Tegen inkoopsprijs zijn de geurflesjes te koop. De Middellandse Zee bereikt je door onder de A8 door te rijden en Cagnes-sur-Mer binnen te draaien. Het valt op dat de boulevard van Nice vooral door joggers, fietsers en wandelaars wordt gebruikt. Mooie uitzichten over het blauwe zeewater dat beschenen wordt door felle zonnestralen brengen je volledig tot rust. De D914 klimt en draait fel, kijk maar eens om, dan zie je Nice in de diepte verdwijnen. Dit zijn de dorpshellingen tussen zee en bergen. Je toert tussen de Var-vallei en de Kale Berg, een gebied dat bestaat uit verspreide gehuchtjes en omgeven wordt door olijf- en pijnbomen.

Dag 6: Toertocht (212 km)
Vanaf Castellane neem je de smalle D102 die draait en klimt, met om elke bocht een nieuwe verrassing tot aan Le Bourguet. Langzaam toer je naar de kust, maar bekijkt eerst Fayence, een middeleeuws dorp uit de 10e eeuw. Het dorp is boven op een heuvel gebouwd en wordt ook wel ‘Het hooggelegen dorp’ genoemd. Op de Boulevard van Cannes rijden de meest mooie auto’s en in de haven liggen tussen de vissersbootjes de luxe jachten. Voor een gokje kunt je er in een van de drie casino’s terecht. Het jaarlijkse muziekevenement in Juan-les-Pins is een internationaal jazzfestival. Het Picasso museum is gevestigd in het kasteel Grimaldi van Antibes. Opvallend zijn de goudkleurige stenen, de luxe huizen aan de Cap d’Antibes en de schitterende zandstranden.

Dag 7: Toertocht (303 km)
Langs het Lac de Castillon gaat u op weg naar het noorden. Je gaat op weg naar de Alpen, waar je als eerste in het kleine dorpje Saint-André-Les Alpes komt, het centrum van de paragliding. Het Lac de Serre-Ponçon is met een oppervlakte van 300 hectare het op een na grootste meer van Serre-Ponçon. De gigantische stuwdam is in de periode 1950-1960 aangelegd. Briançon dat op een hoogte van ruim 1300 meter ligt, is de hoogst gelegen stad van Frankrijk en de op twee na hoogste stad van Europa. In het Parc National des Ecrins liggen de reuzen La Meije met een hoogte van 3983 meter, de Mont Pelvoux die 3943 meter meet en de topper de Barre des Ecrins met 4102 meter. Le Bourg-D’Oisans leeft van het toerisme, de wielersport en vooral van de vele wielrenners die de uitdaging aan willen gaan.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Extra overnachting, zowel op de heen- als op de terugreis in Longres en in Grenoble is mogelijk. Wij hebben eventuele adressen

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis.

Logies en ontbijt

Inclusief

6 x hotel / pension overnachting
6 x ontbijt
6 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 225,00

Prijs per persoon: € 489,00 excl. ev. toeristenbelasting