6 dagen:

BISCHOFSMAIS “BAYERISCHER WALD”

In het zuiden van Duitsland, tegen de grens van Tsjechië, vind je een National Park wat zo groot is als heel de Benelux! Dit Bayerischer Wald is een van de grootste parken in Duitsland waarvan één derde niet door de mens wordt onderhouden, de natuur wordt de natuur gelaten. Een geweldige verrassing is dat je hier wel prachtig geasfalteerde wegen vindt waardoor je kunt genieten van machtige uitzichten op hoge pieken en glooiende heuvels. Je bent hier in Beieren, het hooggebergte van Duitsland waar je ook de Zugspitze vindt, met 2926m de hoogste berg van Duitsland. In de driehoek met Tsjechië en Oostenrijk vind je Bischofsmais. Slingerende wegen klimmen omhoog en geven je prachtige doorkijkjes. Vanuit onze heerlijke hotels maak je kennis met deze prachtige omgeving. Na een dag heerlijk rijden is het goed terugkomen hier. Comfortabele kamers, een gezellige bar of een lekkere wellness, geef je wensen maar door.

Zes dagen heerlijk genieten, uiteraard krijgt je de mooiste routes meegeleverd  voor uw navigatiesysteem. Het enige wat je zelf moet doen is genieten!

Dag 1 Toertocht: (372 km)
Miltenberg am Main waar deze vakantie begint, ligt aan de rand van het Odenwald. Het stadje wordt ook wel de “Parel van de Main” genoemd. Miltenberg is een oud en mooi stadje met vondsten uit het stenen- en ijzertijdperk. Wijn, visserij, hout- en steenindustrie zijn er de belangrijkste handel. Miltenberg heeft prachtige vakwerkhuizen, zoals bijvoorbeeld op het oude marktplein, het Gasthaus zum Riesen en de oudste herberg van Duitsland. Gezellige dorpen met vakwerkhuizen, kastelen, rivieren, vergezichten en mooie natuurgebieden ga je met deze tocht bekijken. Een van die natuurgebieden is het Oberpfälzer Wald, ook wel het  land van de 1000 vijvers genoemd. In werkelijkheid zijn het geen 1000 vijvers, maar 4700 die in de middeleeuwen door monniken zijn aangelegd. Het zijn de pareltjes die liggen in het gebied tussen Odenwald, Beieren en Beierse Woud.

Dag 2 Toertocht (235 km)
De deelstaat Beieren is net zo groot als de Benelux. Het landschap bestaat uit bergen, wijngaarden, bossen, beekjes, rivieren, burchten, oude kerkjes en wijndorpjes. De wildstand is hier vrij hoog met onder andere alpenmarmotten, wilde zwijnen, marters, vossen, beren en lynxen. Het Beierse Woud vormt samen met het Bohemerwoud het “groene dak van Europa”. De hoogste berg is met 1456mr de Grosse Arber. Het gebied staat bekend om de zuivere lucht, het afwisselende landschap, de rust en de glasindustrie. Er loopt zelfs een 250 km lange Glasroute van Waldnaab in de Oberpfalz, dwars door het Beierse Woud naar Passau. Het Beierse Woud grenst aan de Tsjechische kant aan het beschermde Šumava Nationaalpark.

Dag 3: Toertocht (297 km)
Vandaag zak je vanuit het Beierse Woud af via Oost-Beieren tot in Neder-Oostenrijk. Het zijn de kleine stille weggetjes door wondermooie streken die je met deze tocht gaat berijden. Dromerige dorpen liggen te wachten om bezocht te worden en in de middelgrote steden wachten de terrassen op je bezoek. Tussen dit alles slingeren de Donau, Vills, Kolbach, Aldersbach en de Altbach, waarna in Oostenrijk de Inn, Mattig, Moosbach en Ach de afvoer van het overtollige water voor hun rekening nemen. Hoogteverschillen zijn er genoeg, maar die leveren geen probleem op want ze bieden mooie uitzichten die je kilometers lang laten genieten. Let in de kleine steden eens op de historische stadspleinen die vaak gesierd zijn met stadstoren, oude bedehuizen en talrijke monumenten.

Dag 4: Vrije dag
Deze dag is misschien uitermate geschikt om de mooie stad Passau met de drie rivieren Donau, Inn en Ilz die er samenstromen te gaan bezoeken. Passau is een bruisende stad met voor elk wat wils, kunst, architectuur, eten, drinken en winkelen. Het is tussen de burcht Veste Oberhaus in het noorden en de Wallfahrtskirche Maria Hilf in het zuiden goed toeven. De stad Passau wordt gedomineerd door de St. Stephansdom met haar barokke massieve bouw en het grootste kathedraalorgel ter wereld.

Dag 5: Toertocht (300 km)
Een bijzondere tocht door drie landen met veel bezienswaardigheden en natuurschoon. Als eerste het Beierse Woud waar je in Opper-Oostenrijk aankomt, met haar wevers en linnenindustrie, die wereldberoemd is. Hier ligt de bekende Mühlviertler Weberstrasse. Na lichtenberg verlaat je Oostenrijk en kom je in Tsjechië, waar het schitterende beschermde natuurgebied “Nationaal Park Sumava” en het “Lipnomeer” ligt. Het park heeft een oppervlakte van 167.000 ha en het meer is ongeveer 40 km lang. Al genietend van de natuur, volg je tussendoor een uitstap naar het oude Cesky Krumlov. De stad is een plaatje met haar oude binnenstad, het kasteel en de vele gebouwen in gotiek, renaissance en barokstijl, gelegen aan een lus van de rivier Moldau.

Dag 6: Toertocht (385 km)
Via het beboste dunbevolkte Oost-Beieren verlaat je Bischofsmais en steekt je spoedig de Donau over. Liefhebbers kunnen nog even een bezoek brengen aan het oude Regensburg met een aantal historische bezienswaardigheden. De tocht gaat verder langs de Grosser Brombachsee en de Altmühlsee, Je bent hier aangekomen in Midden-Franken en richting Feuchtwangen en de Romantische Strasse toert. Bekijk de steden die vol met mooie vakwerkhuizen staan en vervolg de reis naar het Taubertal bij Bad Mergentheim, waar het vol wijngaarden staat. De Tauber volgt, waarna de route afdraait naar Miltenberg aan de Main, het einde van deze mooie vakantie.

Optioneel heenreis route:
Vaals -Miltenberg: (379 km)
Miltenberg – Heerlen (371 km)

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

5 x hotel / pension overnachting
5 x ontbijt
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 347,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

5 x hotelovernachting
5 x ontbijt ⁄ 5 x diner
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 447,00 excl. ev. toeristenbelasting