8 dagen

LEVICO TERME “DOLOMIETEN”

De Dolomieten, de alpen van Italië! De dit gebied is de droom van iedere rijder, machtige passen, langs prachtige meren bevind je je in een eldorado.  Vanuit het Trentino ligt alles aan je voeten, van mooie ruimen dalen tot spectaculaire bergpassen, de Dolomieten op z’n mooist! Heerlijk flaneren langs de meren, terrasje pakken en genieten van al het moois. Hier kun je zoveel kanten uit, wij laten je de hoogtepunten van Trentino zien.

Vanuit een comfortabel hotel waar je goed verzorgt wordt voor wat betreft je natje en je droogje vertrek je iedere dag voor een nieuw avontuur. De routebestanden voor deze dagen krijg je erbij in het door jou gewenste formaat.

Dag 1: Toertocht: (358 km)
Deze vakantie begint in Kempten, een cultureel hoogtepunt dat een zeer oude geschiedenis heeft. Je komt door stille dorpen met namen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft en ondertussen is het genieten van mooie vergezichten tot aan Füssen. De Fernpass ligt voor je, met een stijgingspercentage van 8% is het een opwarmer voor de komende dagen. Het Oberinntal wacht met Stams en Landeck, waarna de Rechenpass en Italië lonkt. Rechts ligt het Parco Nazionale Dello Stelvio, maar je neemt de weg richting Merano en zakt verder naar het Lago di Santa Guistina en Trento. Op de heuvelrug van Tenna, tussen de meren Levico en Caldonazzo, ligt vervolgens het hotel te wachten.

Dag 2:Toertocht (265 km)
Welkom in Trentino, de poort van Italië tussen de Dolomieten en het Gardameer. Als eerste bekijk je het meer van Caldonazzo, waarna de beklimming van de Monte Bondone volgt. Het Lago di Toblino dat op een valleibodem ligt, is een van de mooiste plekken van Trentino. Spoedig toer je tussen de berggroepen van de Brenta-Dolomieten en de Adamello, waarna de Passo Daone op 1209 meter volgt. Madonna di Camag op 1550 meter hoogte mag natuurlijk niet ontbreken in deze tocht, waarna het Parco Naturale Adamello Brenta aangedaan wordt. Aan de voet van de Piana Rotaliana liggen de mooiste wijngaarden van Europa. Anders is het in Cembra, dat de hoogst gelegen wijnkelder van Italië is.

Dag 3: Toertocht: (266 km)
Deze tocht staat in het teken van de Dolomieten, dus de bergen. De Cereda met een hoogte van 1361 meter, Di Brocon 1616 meter, Duran 1601 meter, Rolle 1989 meter en de hoogste de Valles met 2033 meter, dit wordt genieten. Het is vandaag niet alleen bergen waar je van geniet, ook de vele meren die schitteren in het zonlicht zijn de aandachttrekkers. Bossen, grotten, bergbeklimmers hoog tegen de toppen, lekkernijen uit de plaatselijke winkels, je kan je hart ophalen hier. Je toert door dromerige valleien, door het park van de violen, geniet van schitterende uitzichten en herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. Dit is een van de mooiste dagen, geniet ervan!.

Dag 4: Rustdag
Naar wens is een extra toertocht beschikbaar, Stevio?

Dag 5: Toertocht: (303 km)
Het meer van Levico heeft een vorm van een fjord. Rovereto is een paradijs voor kunst- en museumliefhebbers met het “MART”museum van Moderne en Hedendaagse Kunst, het museum over de Eerste Wereldoorlog en het Museo della Guerra. Het Gardameer is tijdens deze tocht de hoofdbestemming. Je gaat het gehele meer bekijken met alle hoogtepunten en dat zijn er veel! Andere meren die je bezoekt zijn het Lago di Ledro, het Lago Tiano di Sotto en het Lago d’Idro. Na de meren komt de Monte Bondone, ook wel de Alp van Trento genoemd in zicht. Volgens verschillende sportmensen ook wel berucht genoemd, omdat je over een afstand van 21,5 km 1463 meter hoogteverschil overbrugt. Geniet er van de enorme uitzichten.

Dag 6: Toertocht (263 km)
In een vallei vlakbij Tenna, wordt een eeuwenoude traditie in stand gehouden, namelijk het verbouwen van bosvruchten. Je kunt het in de Valle dei Mocheni en in Saint’ Orsola gaan bekijken. Wat je ook gaat bekijken is het Lago Delle Piazze, het Lago di Serraia en het Lago di Canzolino. Mooi is het uitzicht bij Lona over de omringende bergen en de Brenta-Dolomieten. Bij Segonzano liggen 20 meter hoge klei piramides, ze zijn iets lager dan de Passo di San Pellegrino 1918 meter en de Passo Manghen die 2047 meter hoog is. De laatste pas ligt ingebed tussen de Monte Croce van 2490 meter en de Monte Ziolera van 2368 meter hoogte. Kleine verborgen valleien liggen bij Torcegno, waarna de terme van Rocegno en de ruïnes van de Tor Quadra in beeld komen. Een rondje langs het Lago di Levico is je afsluiting van deze dag.

Dag 7: Toertocht: (268 km)
Veneto is een erg bekende en geliefde vakantiebestemming in Europa. De regio heeft als hoogtepunt Venetië, maar herbergt ook een schat aan landschappen, cultureel erfgoed en prachtige landhuizen. Voeg daar de gastvrijheid en grote landschapsverschillen bij en de dagtocht is compleet. Deze tocht pakt geen Venetië, maar wel alle genoemde lekkernijen mee onder andere de mooie uitzichten, bergen om van te snoepen zoals de Monte Grappa en de Passo di Vezzena. De dalen liggen natuurlijk ook open en zijn vaak gevuld met biologisch fruit en groente. Fijne klimmen brengen je naar grote hoogten en schotelen je een brok geschiedenis voor ogen zoals het ossuarium op de Monte Grappa of de ambachtslieden van Bassano del Grappa. Honger hoef je ook niet te hebben, want die wordt gestild door de kazen van het Asiago-Plateau. Om de beentjes te strekken ligt het sprookjesgebied in de Alta Valsugana klaar.

Dag 8 Toertocht: (335 km)
Over vlotte wegen verlaat je Trentino en toert weldra door Zuid Tirol, waar Bolzano en Merano liggen te wachten. Wat niet ligt maar staat, zijn de rotsen van Parco Naturale Gurppo di Tessa, die tot hoog in de hemel reiken. Vanaf San Leonardo neem je de klim van 28 kilometer die je over hellingen van 13% naar de hoogste grensovergang van Oostenrijk brengt. Je bent dan op de top van de Timmelsjochpass. Hier liggen de Jochköpfl van 3141 meter en de Wurmkogel met 3082 meter hoogte. Afdalingen van 11% laten je dan tot diep in het Ötztal zakken, waarna de tocht binnendoor naar het Pitztal gaat. Enkele kilometers verder ligt de volgende uitdaging met de naam Hahntennjoch. Hij heeft stijgingen van 15% en ongekende uitzichten tot diep in het Lechtal. Je bent nu in Tirol en toert door een van de langste dalen van Oostenrijk op weg naar Reutte. Bekijk het mooie plaatsje en steek dan bij Pfronten de Duitse grens over naar de eindbestemming in Kempten.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Uitbreiding met 2 overnachtingen in Kempten is mogelijk, e.v. zelf te reserveren.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis

Logies en ontbijt

Inclusief

7 x hotel / pension overnachting
7 x ontbijt
6 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 99,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 479,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

7 x hotelovernachting
7 x ontbijt ⁄ 7 x diner
6 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 99,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 579,00 excl. ev. toeristenbelasting