6 dagen

DAMÜLS “VORARLBERG”

Dag 1: Kempten – Damüls of Faschina
Heenreis op eigen gelegenheid

Dag 2: Damüls Toertocht: (255 km)
Je eerste tocht vanaf Damüls begint stevig, je klimt hoog over het Bregenzerwald. 30 kilometer klimmen en dalen met stukken van 14% tot in Dornbirn. Bregenz ligt fraai aan de oever van de Bodensee en is gedeeltelijk door vestingmuren omringd. De mooiste uitzichten komen in het Balderschwanger Tal, waarna je hoog naar Sulzberg klimt. Bij Lindau over de kloven van de Subersach en de Bregenzer Ache. Rest nog de bekende klim naar Damüls.

Dag 3: Vrije besteedbare dag
Beschrijving en bezienswaardigheden worden bijgeleverd.

Dag 4: Damüls Toertocht (222 km)
Het Lechtal is met zijn zestig kilometer lengte een van de langste dalen van Tirol. In de Allgauer Alpen vallen de gekartelde koppen van o.a. de “Hochvogel” (2593) op. In Weisenbach ga je links de Gaichtpass van 1703 meter hoogte over en komt aan de Haldensee. Deze Haldensee is een welkome afwisseling in het berglandschap. Bij Schattwald steek je de Duitse grens over en rijdt vervolgens op de “Riedbergpassstrasse”. Deze pas is 1700 meter hoog en het gemiddelde stijgingspercentage is 16%. Een ommetje langs Bezau, een paar kilometers “Bregenzerwald Bundesstrasse” en de laatste klim ligt voor je om terug naar het hotel te gaan

Dag 5: Damüls Toertocht (253 km)
Bij aanvang van deze dag begin je als eerste met de beklimming van de Faschinajoch en toert kilometers lang door het Grosses Walzertal. Diep liggen de dorpen onder je als de afdaling naar Ludesch wordt ingezet. Over smalle klimmende wegen ga je vervolgens door het Bodenwald om via Liechtenstein in Zwitserland te kunnen komen. De Walensee ku je hierna vanaf grote hoogte bekijken, je beklimt namelijk de Kerenzerberg. De volgende klim is de Rickenpass, vanwaar je links op de langgerekte Obersee kijkt welke in Zürich stopt. Je gaat bij Appenzell wederom de hoogte in en komt over de Ruppenpass Altstätten binnengereden. Iets verder komt je bij Götzis Oostenrijk weer binnen en volgt het Laternsertal naar Damüls.

Dag 6: Damüls – Kempten
Terugreis op eigen gelegenheid

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Uitbreiding met 2 overnachtingen in Kempten is mogelijk.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

5 x hotel / pension overnachting
5 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 327,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

5 x hotelovernachting
5 x ontbijt ⁄ 5 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 397,00 excl. ev. toeristenbelasting