6 dagen

KOTSCHACH-MAUTHEN “KARINTIË”

Dag 1: Kempten – Kötschach-Mauthen
Toertocht.

Dag 2: Kötschach Toertocht (144 km)
Kötschach/Mauthen ligt in het Obere Gailtal tussen de Gailberg en de Plöckenpass. Opvallend is er de Marienkirche uit 1527 die het centrum versiert. Met deze tocht daal je via de Gailbergpassstrasse af naar Oberdrauburg en gaat als eerste de Tristachersee bij Lienz bezoeken. Het Defereggebirge zie je voor je hoog oprijzen, je gaat de 2695 hoge berg via smalle weggetjes beklimmen. Degene die deze uitdaging niet aandurft, kan beter de B100 blijven volgen. Bij Strassen komt alles weer samen en draai je het mooie Gailbachtal in. Deze gaat over in Lesachtal en brengt u weer bij het hotel.

Dag 3: vrij besteedbare dag
(optioneel is een GPS-tocht beschikbaar)

Dag 4: Kötschach Toertocht (244 km)
Je gaat vandaag mooie bekende meren bezoeken, het zijn de parels uit Karinthië. De eerste is de Weissensee, bekend om de alternatieve Elfstedentocht. Je toert langs de Drau door het Drautal en gaat op weg naar de Millstättersee en Seeboden. De volgende is de Möllstausee tussen Mühldorf en Kolbnitz. Vanaf hier is een wandeling mogelijk naar de hoog in de bergen gelegen stuwmeren. Bij Winklern zak je over de Iselsberg naar Dölsach en neemt de klim over de Gailbergpass terug.

Dag 5: Kötschach Toertocht (271 km)
Via twaalf haarspeldbochten kom je op een hoogte van 1362 meter op de Plöckenpass, de grens van Oostenrijk en Italië. Evenzoveel hairpins later ben je 16 km verder in Paluzza. Deze smalle schitterende pas is een aanrader, evenals de komende 200 km, waarbij u de Dolomieten gaat berijden zoals je ze waarschijnlijk nog niet kent. Smalle passen die in het niks lijken te eindigen, maar je toch weer via verrassende draaien in de beschaving brengen. De passen dragen namen als Passo Rest, Passo Mauria en Ciampigotto. Enkele plaatsnamen zijn: Campone, Priuso, Ampezzo en Pesariis, beleef deze rit!

Dag 6: Kötschach-Mauthen – Kempten
Toertocht.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Uitbreiding met 2 overnachtingen in Kempten is mogelijk.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

5 x hotel / pension overnachting
5 x ontbijt
5 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 327,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

5 x hotelovernachting
5 x ontbijt ⁄ 5 x diner
5 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 397,00 excl. ev. toeristenbelasting