6 dagen

SERFAUS “TIROL”

Dag 1: Kempten – Serfaus
Heenreis

Dag 2: Serfaus Toertocht (275 km)
Kaunerberg, Oetztall, Timmelsjoch, Reschenpass, het kan niet op. Flinke klimmen naar 2500 meter hoogte met ongekende panorama’s, sneeuw op de toppen en wanden van kleine tunneltjes die behangen zijn met ijs. Tussen dit alles liggen diverse stijgingen over smalle wegen vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het Oberinntal, onder je zoekt de Inn zijn weg door het dal. Stop eens in Oetz, in Sankt Leonardo of in Merano en bekijk deze mooie plaatsen eens rustig. Geniet onderweg in Italië in het Passeier ook van het vele smakelijke fruit langs de wegen.

Dag 3: Vrij besteedbare dag
(Optioneel extra GPS-tocht naar Stelvio-pas beschikbaar)

Dag 4: Serfaus Toertocht: (351 km)
Drie landen bezoeken binnen de eerste 25 kilometer en afdalingen/klimmen van 15 tot 18% nemen, deze dag begint pittig. Je draait in Italië het Rojental binnen en komt hoog boven de Rechensee te rijden. Bij Müstair ga je Zwitserland voor de 2e maal in en komen de hoge jongens in zicht. De Ofenpasstrasse volgen tot Zernes en dan op naar de 2383 meter van de Flüelapass. Mooie vergezichten en goede wegen tot de top, waarna het in vloeiende slingers naar beneden gaat tot in Davos. Over de B28 komt je via Vaduz in Schaanwald waarna het kleinere werk volgt. Grosses Walsertal, Thüringerberg en vervolgens bij Bludenz het dal in naar Stuben. Rechts de Arlbergstrasse met zijn lange tunnels, maar je rijdt lekker ontspannen naar 1500 meter hoogt door. Links naar de Flexenpass of rechtdoor naar de Arlbergpass volgens het bord, je pakt de laatste. Er volgen goed bereidbare wegen door St. Anton, Pettneu en Strengen tot in Landeck. Vanaf Landeck volg je de weg naar Serfaus en de cirkel van 350 kilometer is rond.

Dag 5: Serfaus Toertocht: (299 km)
Over vlotte wegen rij je de eerste kilometers naar Imst, waar je de Hahntennjoch opgaat. Dit is één van de mooiste bergroutes van Oostenrijk, 30 kilometer klimmen en dalen met onder je de mooiste uitzichten over het Salvesental en Bschlabertal. Boven rijzen de toppen van de Muttekopf met zijn 2774 meter, Namloser Wetterspitze van 2553 meter en Zirmebenjoch van 2407 meter boven je uit. Hierna vervolg je het Lechtall tot Warth om aansluitend over de Hochtannbergpass van 1676 meter hoogte tot in Au te rijden. In Au kijk je hoog tegen de Furkajoch op. Je rijdt naar boven en buigt halfweg naar links naar de Faschinajoch van 1500 meter. Lekkere smalle draaiende wegen door het Grosses Walsertal en dan door het Montafon naar de Silvretta. De Silvretta wordt met recht ‘Hochalpenstrasse’ genoemd, dit is het gebied van de wintersporter waar je een kijkje kan nemen. Het hoogste punt voor je voertuig is 2036 meter, maar de toppen halen bijna de 3400 meter. Aan het einde van het dal klim je nog even over smalle draaiende wegen, naar Tobadill om erna in Serfaus na te kunnen praten over een hele mooie tocht.

Dag 6: Serfaus of Pfunds – Kempten
Terugreis

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Uitbreiding met 2 overnachtingen in Kempten is mogelijk

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

5 x hotel / pension overnachting
5 x ontbijt
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 327,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

5 x hotelovernachting
5 x ontbijt ⁄ 5 x diner
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 397,00 excl. ev. toeristenbelasting