6 dagen

ZELL AM SEE “SALZBURGERLAND”

Dag 1: Kempten – Zell am See, Toertocht (315 KM)
Via Sankt Mang verlaat je Kempten, volgt de doorgaande weg naar Durach en draait daar het stille binnenland in. Al snel vertoef je 20 kilometer lang op kleine weggetjes die draaiend en klimmend hun loop vinden in de mooie Allgau. Wat moeten we eerst gaan bekijken? Dat is een vraag die je je vanzelf stelt wanneer je Tirol inrijdt. Naar Reutte met zijn alpenbloementuin, de machtige Zugspitze bij Ehrwald of de mooie Fernpass? Het gebied rondom Landeck en Sankt Anton am Arlberg lijkt wel vol gestrooid met valleien, de ene is nog indrukwekkender dan de andere. Het dal van de Inn tussen Innsbruck en Rattenberg  bedraagt zo’n 60 km, waarbij je de mogelijk hebt om een aantal interessante plaatsen te bezoeken. De glasbewerking in Rattenberg begon in de 19de eeuw, toen er enkele glasbewerkers kwamen wonen. In het middeleeuwse stadsbeeld van Rattenberg zijn diverse glaswinkels waarin traditionele glasbewerkers actief zijn. Het Salzburgerland heeft een schitterende combinatie van de prachtige hoofdstad Salzburg samen met de schitterende natuur. Je volgt de weg naar Zell am See. Onderweg hier naar toe en naar het gelijknamige meer verwijdert de Saalach zich tijdelijk van de hoofdweg.

Dag 2: Zell am See Toertocht: Zell am See-Gerlos-Krimml (241 KM)
Mittersill ligt aan een belangrijk knooppunt van wegen en wordt beheerst door het slot Mittersill. Het dorp heeft in de loop van de tijden diverse keren te kampen gehad met overstromingen van de Salzach en met verschillende branden. Gelukkig is dit allemaal in originele staat hersteld. Als wintersportplaats is Kitzbühel erg belangrijk.  De plaats is bekend geworden door het vinden van koper en zilver in de 16e en 17e eeuw. De Ziller baande zich in de loop der tijden een weg door de Zillertaler Alpen met als resultaat een prachtige vallei. Het mooie landschap bij Zell am Ziller trekt ook in de zomer veel bezoekers. Door de prachtige alpenweiden is de streek vooral bij wandelaars geliefd. De Gerlosstrasse begint in het Zillertal en klimt draaiend naar Hainzenberg met schitterende uitzichten over het dal. De strasse is de route naar het grote wintersportgebeuren van Gerlos. In de verte zie je de Krimml Wasserfälle, het zijn de grootste watervallen van Europa. Het water van de Krimmeler Ache stort zich hier in 3 etappes over 360 meter naar beneden. Na het Stubachtal bentje nog maar enkele kilometers verwijdert van Zell am See, waar je terug kijkt op een prachtige toer.

Dag 3: Rustdag (Optioneel extra GPS-tocht beschikbaar)

Dag 4: Zell am See, Toertocht Grossglockner (216 KM)
De Kapruner stuwdammen zijn de trots van het naoorlogse Oostenrijk. Voordat er in Kaprun een waterkrachtcentrale gebouwd kon worden, moesten er eerst stuwdammen neergezet worden. De Felbertauernstrasse is een genot om te berijden. Na 17 kilometer genieten van mooie panorama’s krijg je de Felbertauerntunnel van vijf kilometer door het Sonnblick massief en de Hochgasse. Het Nationalpark Hohe Tauern is het grootste beschermde gebied van Midden-Europa, dat zich uitstrekt over de deelstaten Tirol, Karinthië en Salzburgerland. Aan het begin van de Glocknerstrasse ligt het prachtige plaatsje Heiligenblut. Al het verkeer dat naar of van de Grossglockner komt, moet het plaatsje passeren. De Grossglockner is met zijn 3798 meter de hoogste top van de Glocknergruppe en van Oostenrijk. Net voorbij Heiligenblut moet er tol betaald worden en geven borden inlichtingen over de wegenverkeerssituatie. Je komt bij de rotonde bij de Guttalsplitsing en gaan linksaf naar de Kaiser-Franz-Jozefs-Höhe. De Edelweisstrasse van Fuschertorl naar de Edelweisspitze is 1,6 km lang.  Op de Edelweisspitze heb je bij helder weer zicht op 19 gletsjers en 37 bergreuzen van boven de 3000 meter. Fusch is een klein, gemoedelijk dorp aan het begin van de Grossglocknerstrasse op ca. 10 kilometer van Zell am See met een oude Romaanse kerk.

Dag 5: Zell am See, Toertocht: Hochkönig-Luegpass-Werfen-Königssee (229 KM)
Op nog geen 20 kilometer vanaf Zell am See steek de top van de Hochkönig 2941 meter hoog boven het glooiende heuvellandschap uit. Bijna aan het einde van het Gasteinertal op een rotsformatie ligt Badgastein, in zomer en in winter druk bevolkt. Hier neem je de afslag naar het Grossarltall. Rechts ligt op enkele kilometers de Liechtensteinklamm. Dichtbij Werfen ligt “Eisriesenwelt”, hetgeen een ijsgrot is die het bezoek meer dan waard is.  De grot is de grootste toegankelijke ijsgrot ter wereld met een totale lengte van 42 kilometer. Hallein ligt ongeveer 15 kilometer onder Salzburg en heeft een lokale zoutmijn die al door de Kelten uitgebaat werd. Je rijdt van Berchtesgaden naar de Königssee en kijkt bij het plaatsje Schwob links tegen de Kehlstein aan. Het Kehlsteinhaus of het Adelaarsnest, ligt op de Kehlstein 1834 meter hoog en maakte deel uit van de Obersalzberg. De diepe groene Königssee is acht kilometer lang, ongeveer twee kilometer breed en heeft een diepte van 188 meter. Zo nu en dan maak je een ommetje door dorpen die verspreid in het stille achterland liggen, om vervolgens de richting Zell am See aan te gaan houden.

Dag 6: Zell am See – Kempten, Toertocht (321 KM)
Langs de Hintersteiner See en de Weissache bereik je de grensplaats  Kufstein, waar hoog boven je de vesting Gerldseck uitsteekt. De deelstaat Beieren is het grootste Bundesland van Duitsland en is als vakantiegebied erg in trek. Overal in Beieren zijn de sporen van het verleden te vinden: in de talrijke historische steden, de kloosters, de kastelen, de musea en de archeologische opgravingen. Het dorp Schliersee is in de 8e eeuw rond een klooster ontstaan en ligt aan de rand van de gelijknamige waterplas. Tegernsee ligt aan het gelijknamige meer, waar een moderne kuurinrichting jaarlijks duizenden mensen trekt. Füssen, de oude door bergen omringde stad aan de Lech tussen de Ammergauer en de Allgauer Alpen, is in de zomer bij vakantiegangers in trek. Na Pfronten gaat u het kleinere werk weer eens opzoeken en dat doet u door de richting Faistenoy aan te houden. De komende 30 kilometer vertoeft u dan ook op kleine weggetjes die draaiend en klimmend hun loop vinden in de mooie Allgäu.

Deze vakantie eindigt in Kempten, een cultureel hoogtepunt dat een zeer oude geschiedenis heeft.

Optioneel:
Uitbreiding met 2 overnachtingen in Kempten is mogelijk

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

5 x hotel / pension overnachting
5 x ontbijt
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 327,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

5 x hotelovernachting
5 x ontbijt ⁄ 5 x diner
4 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00
Comforthotel extra toeslag van: € 80,00

Prijs per persoon: € 397,00 excl. ev. toeristenbelasting