5 dagen

RIEGEL AM KAISERSTUHL “ZWARTE WOUD”

De heuvels van de Vogezen worden Ballons genoemd, een genot om overheen te rijden. Vanuit Riegel ben je er zo, je ervaart direct dat je in Frankrijk bent zodra je de grens passeert. De Grande Ballon is met zijn ruim 1400m een niet te onderschatten heuvel, maar vergeet de verschillende Col’s niet, de Tour de France komt er niet voor niets vaak doorheen. Adembenemende uitzichten en wegen die met 18% stijgen zijn geen uitzondering. Uiteraard komt de inwendige mens hier niets te kort, laat dat maar aan de Fransen over. In de pittoreske dorpen met een mengeling van Duitse en Franse bouwstijlen vind je gezellige pleinen waar je altijd iets lekkers kunt proeven. De heerlijke lokale wijn, gecombineerd met heerlijke kaas kun je overal proeven. Oh ja, vergeet geen Crêperie te bezoeken

De hotels liggen in Duitsland, ze zijn beter uitgerust en betaalbaarder. En als we dan toch in Duitsland zijn, dan pakken we ook een mooie toer mee door het prachtige Zwarte Woud.

Dag 1: Heenreis
Je rijdt op eigen gelegenheid naar Riegel am Kaiserstuhl, indien gewenst kan een route op maat aangeleverd worden.

Dag 2: Toertocht: (244 km)
De Vogezen is een gebied met een prachtige natuur en heuvels die in het oosten boven de 1000 meter uitkomen. Het hoogste punt is de Grand Ballon met 1424 meter. De tocht begint in het dal, waarna je spoedig na de wijnvelden de versnelling in zijn twee moet zetten, je neemt de richting van de Col de Ste-Marie. Een optie is om een zilvermijn te bezoeken en daarna de rit te vervolgen over de Le Bonhomme naar de Tête des Faux en de Du Wettstein. Le Linge met het monument wacht op hier op je, evenals Le Grand Ballon met de indrukwekkende Hartmannswillerkopf. Je steekt de Rijn over en toert terug richting Riegel.

Dag 3: Vrije dag
GPS-files voor toertocht zijn beschikbaar.

Dag 4: Toertocht: (230 km)
Je gaat vandaag uren genieten van uitgestrekte donkere naaldbossen met veel stijgen en bochtenwerk, waarbij de toppen boven de 1000 meter komen. Hier ga je indrukwekkende uitzichten krijgen over de brede Rijnvlakte en reeën die je verdwaasd aan staan te kijken. Voor een wandeling kun je naar het Bühlertal, waar je over 18 bruggen en langs kletterende watervallen naar de Gertelbach Schlucht kunt gaan. Langzaam daal je weer af richting de Rijn, ondertussen toerend door verschillende dalen. Een zijsprongetje naar Triberg maken is mogelijk, hier vind je een waterval in het centrum van de klokkenindustrie.

Dag 5: Terugreis
Je rijdt op eigen gelegenheid terug naar Nederland, op verzoek kunnen we een aangepaste route maken waarbij het eerste deel nog binnendoor voert.

Logies en ontbijt

Inclusief

4 x hotel / pension overnachting
4 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00
Comforthotel extra toeslag van: € 60,00

Prijs per persoon: € 278,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

4 x hotelovernachting
4 x ontbijt ⁄ 4 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00
Comforthotel extra toeslag van: € 60,00

Prijs per persoon: € 358,00 excl. ev. toeristenbelasting