3 dagen

BOPPARD “RIJN”

Een kronkelende rivier met steile hellingen langs de oevers vol met wijnranken. Je rijdt door schilderachtige dorpen en ziet boven op de heuvels prachtige oude kastelen. Met een beetje fantasie waan je je in de tijd van burchtromantiek, sprookjes en sagen. Niet te lang dromen, want tussen deze wijnvelden door klim je via bochtige wegen naar de bovenkant van de Hunsrück om vervolgens via scherpe afdalingen terug te komen bij de Rijn. De bekende Loreley, waar schepen zijn vergaan, zie je liggen. Hier rijden is één groot feest van niet aflatende vergezichten die als beloning op je inspanning geboden worden. Eenmaal terug in je hotel zit je op het terras en kijk je al mijmerend uit over dezelfde Rijn, na genietend van wat je vandaag allemaal gezien hebt, schuif je aan tafel voor een heerlijk diner. Wandelend door het dorp, langs het water bedenk je, dit was meer dan de moeite waard!

Drie dagen volop genieten en er helemaal uit te zijn. Eenmaal thuis kun je met de nieuwe energie er weer volop tegenaan. De routes voor dit mooie avontuur krijg je van ons, je fantasie mag je zelf inzetten.

Dag 1: Toertocht: (265 km)
Eerst een oude Dom in Aken bezoeken en vervolgens de Eifel met vele oude dorpen doorkruisen. Toeren door stille dalen, waarbij je vergezeld wordt door kletterende rivieren. Slingerend tegen heuvels omhoog klimmen om vervolgens weer via haarspeldbochten af te dalen. Bovenop de kammen geniet je van vergezichten en beneden in de dalen van bossen en stilte. Tussen dit alles liggen schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen, waar je een goed hapje kan eten. De Nürburgring met de pleisterplaats ‘Beim Hannes’ en de goudgele brem van Maifeld, mogen natuurlijk niet ontbreken. De aders van het geheel ga je apart bekijken, ze heten Moezel en Rijn

Dag 2: Toertocht: (236 km)
OP deze dag doorkruist je eerst de oude Keltische nederzetting Boppard en klimt vervolgens de Hunsrück op. Niet aflatende vergezichten over het Middelrijndal zijn je beloning. Loreley en St. Goar, burchten, vakwerkhuizen en het schilderij Bacharach zijn zaken die je kan bekijken. Hierna volgt de want je klimt naar de bloesempracht van Erbach, toert door de bossen van het Soonwald en ziet een grillige rotspartij bij Gemünden. Bij Rudolfshaus liggen grote forellenkwekerijen en iets verder in het leisteendorp Bundenbach hebben ze fossielen. Langzaam zak je weer naar de Moezel en gaat daar de toeristenpareltjes bewonderen. Dorpen en toeristen bekijken, zien en gezien worden, dit alles tot aan Boppard.

Dag 3: Toertocht: (227 km)
Wanneer je hoog over de Hunsrück naar de Moezel toert, liggen er veertien burchten tegen de bergwanden van het Rijndal. De mooiste ligt boven de Endertplatz en behoort toe aan Cochem. Even de sfeer van Cochem en de Moezel proeven en vervolgens de hoogte in naar de kraters van de Eifel. Heuvelend rij je door vele kleine dorpen en ziet verschillende Maren (kraters gevuld met water) en vakantieparken liggen. Na vele kilometers door Duitsland met mooie vergezichten en stille verlaten dalen, rij je de Oostkantons binnen. Daar liggen waterbakken die het bekijken waard zijn. Je bent in de Hoge Venen met veenmoerassen en ongerepte natuurgebieden aangekomen. Nog vlug even de stenen van Hauset gaan bewonderen voor je weer terug in Nederland bent.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting