3 dagen

ZORGE “HARZ”

Wil je eens wat anders dan de Eifel, dan kies je voor een vakantie in de Harz. Iets verder maar zo mooi! De Harz is een relatief klein natuurgebied met een scala aan mogelijkheden. Naast fantastische wegen met scherpe haarspeldbochten en behoorlijke klimmers wordt je hier getrakteerd op de prachtige groene bossen, begeerlijke uitzichten en een schat aan historie. De voormalige grens met de DDR loopt dwars door dit gebied, nu een pracht natuurgebied met kilometers aan wandelpaden. Natuurlijk is de Brockenbahn stoomtrein een bekende, maar ook de langste hangbrug ter wereld hangt hier. Rijdend over de goede wegen heb je dus genoeg mogelijkheden voor een uitstap die de moeite meer dan waard is. Op de zuidelijke rand van de Harz in Niedersachsen, ligt het plaatsje Zorg. Een prachtige plek voor ons hotel, aan het einde van de weg met een heerlijke biergarten waar je na een dag rijden kunt nagenieten. De inwendige mens wordt hier goed verzorgt en de vriendelijke mensen zorgen dat je helemaal tot jezelf komt.

De drie dagen zijn volledig verzorgt, je ontvangt routebestanden van de toertochten en mocht je tijd over hebben, overweeg dan een uitbreiding met onze andere vakantie in de Harz.

Dag 1: Toertocht (442 km)
Welkom in de Vredesstad Osnabrück, staat op de folder. Je moet er wel rekening mee houden dat, indien je de stad bezoekt, deze een milieuzone heeft ingevoerd. De weide omgeving van Osnabrück is groen en draagt de naam Terra vita. Hier vind je 300 miljoen jaar geologie en jij gaat er genieten. Iets verder rij je het Teutoburgerwald binnen, een glooiend middelgebergte waarin talrijke rivieren en beekjes ontspringen. Na het Teutobugerwald kom je in de Harz, een middelgebergte landschap met als hoogste punt de Brocken met 1142m. Hier vind je meren, dichte bossen, watervallen, oude vakwerkhuizen, kastelen en schilderachtige stadjes. Een trip om niet te vergeten.

Dag 2: Toertocht (281 km)
Deze tocht gaat door de voormalige DDR waar het niet aan bijzonderheden ontbreekt. Enkele van deze bijzonderheden zijn: Osterode met gipsgroeven en Sösetalsperre, de beroemde grot ‘de Barbarossahoehle’, de Reichsburg en het monument Kyffhausen. Harzgerode heeft historische vakwerkhuizen, de oudste stoomtrein van de Harz en de Selketalbahn. Je ziet de Rappbodetalsperre met de 106 meter hoge stuwmuur, passeert Rübeland een natuurwonder in de Harz met de Baumanns- en Hermanssgrot. Wanneer je graag een boottocht wilt maken of wilt zwemmen, dan kan dat in het bergmeer Günthersberge. Indrukwekkend is de “hoofdstad” van de vakwerkhuizen Wernigerode, aan de rand van de Brocken. Enkele kilometers verder bij Braunlage, verlaat u de voormalige DDR.

Dag 3: Toertocht (472 km)
Slingerend over de L603 verlaat je Zorge en rijdt je naar het 700 jaar oude stadje Goslar. Na Goslar kom je in een opengebied met de naam “De Sollingen”, een gebied van 500 vierkante kilometer waardoor je naar Hoxter en de Wezer rijdt. Vele dorpen volgen, waaronder Hiddessen met het “Hermanns Denkmal” en Halle met het Slot Tatenhausen. Even om de Emssee heen naar Warendorf en vervolgens door een schilderachtige streek naar Münster. Het volgende plaatje wacht en wordt het “Droomkasteel” genoemd, het staat in Velen en is uit 1240. Je komt uiteindelijke in het vlakke land, waar de Rijn door stroomt en gaat verder via Goch en Siebengewald naar de eindbestemming in Cuijk.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting