3 dagen

TRIER “MOEZEL”

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg én Duitsland stroomt. Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt tegen Luxemburg aan. Het ligt aan de Moezel, maar ook de Saar en Eifel liggen binnen handbereik. Dit zijn natuurlijk dé ingrediënten voor een heerlijke vakantie met je (klassieke) auto of motor. Neem ook de tijd voor de heenreis, het liefst binnendoor, de wegen zijn hier fantastisch om te rijden. Vanuit Trier is het Saarland binnen handbereik, bezoek de saarschleife en beklim de vrijwel geheel uit hout opgetrokken toren met loopbrug naar het uitzicht punt. Het Baumwipfelpfad is geweldig om overheen te lopen, je loopt er over de boomtoppen. Na een enerverende dag kom je terug in je comfortabele hotel waar je goed kunt eten. Om de volle buik wat lucht te geven loop je heerlijk langs de Moezel en geniet van de oude stad.

Deze vakantie wordt volledig verzorgt aangeboden, routebestanden voor de navigatie krijg je erbij.

Dag 1: Toertocht: (277 km)
Rechts stroomt de toeristenmassa naar Tongeren, maar deze tocht brengt je naar andere bestemmingen. Na Vieux Waleffe draait je de sterk dalende N64 op en rijdt je vergezeld van schitterende panorama’s tien kilometer naar beneden om vervolgens Huy binnen te zakken. De tocht gaat verder naar het overbekende La Roche-en-Ardenne, maar voordat je afzakt tot in het drukke centrum, zie je links op een heuvelrug het kasteel van La Roche uit de 9e eeuw liggen. Iets verder na Buret wordt het landschap glooiend en passeer je ongemerkt de Luxemburgse grens. De route klimt kilometers verder naar boven en draait driftig Duitsland binnen, waar het ene dorp na het andere onder de wielen komt. Vanaf Helenenberg daalt de B51 in grote slagen de diepte in naar het aan de Moezel liggende Trier, waar de bestemming wacht.

Dag 2: Toertocht Trier: (272 km)
Trier is de oudste stad van Duitsland en is gelegen in een verwijding van het Moezeldal en wordt omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Al snel kom je aan de rand van Luxemburgs Klein Zwitserland en ziet beboste hellingen, grillige rotsformaties en diep ingesneden kloven. Het uitzicht is vanaf het Baamboesch van grote klasse want over het stuwmeer zie je Esch sur Sûre en de resten van zijn duizendjarige kasteelruïne liggen. Onderlangs de Lambertsbierg ga je op Bavigne af om vervolgens het water te gaan benaderen. Bij Gilsdorf ga je het dal uit en klimt via Brouderbur naar Folkendange. Hierna volgt een toertocht door het wondermooie Müllertal dat deel uit maakt van het Duits-Luxemburgs Natuurpark. De kloeke kerktoren die u na Consdorf voor u ziet behoort aan het frisse Berdorf met zijn glasblazerij. De rit gaat door een spectaculair rotslandschap met huizenhoge zandsteenformaties zoals Dewenpetz en Kohlscheuer. In Echternach neem je de afslag richting Rodenhof en kom je in een hele andere wereld terecht. In de diepte wacht na Luxemburg Trier, waar de Kaiser-Wilhelm-Brücke de toegang verschaft tot deze stad.

Dag 3: Toertocht: (232 KM)
Voor de laatste maal langs de Porta Nigra en dan via de B51 naar boven. Je blijft nog enkele kilometers de weg volgen tot in Bollendorf aan de rechterzijde van de Sure. Hier steek je het water over en pakt tot in Wallendorf-Pont een stukje Luxemburg mee. Net voor het mooie Vianden bij het plaatsje Roth An Der Our, klim je door het Kammerwald tot een hoogte van 500 meter. Je volgt later de mooie Ulfvallei door Burg-Reuland. Bij Oudler, met zijn gotische Driekoningenkerk uit 1924, steek j de drukke N62 over en gaat de oudheid in. Sankt-Vith is nu een handels-, toeristisch- en cultureel centrum, gelegen op een kruispunt van belangrijke wegen uit de Eifel en de Ardennen. Eens was Montenau het centrum van de goudkoorts. Goudklompjes en stofgoud van puur natuur zijn er in het verleden gevonden. In de Hoge Venen ga je links en daalt net na Longfaye een prachtig dal in naar Xhoffraix. Door het Bois de Belleheid met afdalingen van 13% draait de weg naar Solwaster, om vervolgens door het Bois de la Bourgeoise naar Jalhay te klimmen. Hoog boven het Herveland steekt de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle uit. volg het mooie Voerdal geheel tot in ’s-Gravenvoeren, waarna in Maastricht deze tocht eindigt.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting