3 dagen

ALTENAHR “AHR”

Met bos begroeide heuvels en schilderachtige vakwerkhuizen wordt je in de Eifel altijd weer blij verrast. Midden in dit mooie gebied licht Altenahr, een klein dorp met zo’n 1800 inwoners en een burcht. Boven op deze burcht heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en al starend over deze mooie omgeving denk je, we gaan! Rijden in de Eifel is altijd een groot feest, van smalle scherp klimmende tot brede met haarspeldbochten uitgeruste wegen maken dat je hier met een grijns van oor tot oor op je gezicht rijdt. Puur genieten en zo dicht bij huis, dat een weekend hier eenvoudig te plannen is. De hotels bieden je een comfortabel bed, heerlijk eten en een gemoedelijke sfeer waar je heerlijk na een dag genieten kan bijkomen.

Drie dagen volop genieten en er helemaal uit te zijn. Eenmaal thuis kun je met de nieuwe energie er weer volop tegenaan. De routes voor dit mooie avontuur krijg je van ons, je fantasie mag je zelf inzetten.

Dag 1: Toertocht: Stein/Urmond – Altenahr (265 km)
Via Spaubeek begin je al meteen met een mooi uitzicht over het Sweikhuizenerbos waar je je al in het buitenland waant. In Ter­maar draai je via Koulen een van de mooiste wegen van de streek op, hier kijk je van bovenaf kilometers ver weg over het gebied van Winthagen, Ubachsberg en het Schaelsbergbos. Met een boog gaan we om het toeristische Monschau heen en vervolgens vanaf Müntzenich wordt het driftig dalen en klimmen. Je kruipt met de nodige waarschuwingsborden voor doordraaiende bochten uit het dal omhoog, gaat slingeren, gas geven en krijgt vervolgens zicht op het diep weggezonken Heimbach. Hoog in de bossen ligt het gehucht Rodder verscholen. Iets verder gaat de smalle weg over op de L10, welke je via Honerath en enkele afdalingen op de Grüne Strasse bij Adenau brengt. Over de B257en vervolgens linksaf naar Altenahr.

Dag 2: Toertocht: Altenahr – Altenahr (193 km)
De druivenvelden rijzen hoog boven je uit en rechts geniet de pleziervaart van de rivier. De eerste tien kilometer geniet je tot in Bad Neuenahr/Ahrweiler van deze plaatjes. Even de Ahr opzoeken en vervolgens via Liers over enkele smalle klimmen met haarspeldbochten naar Obliers en Plittersdorf. De klim is pittig, maar een mooi uitzicht is je uw beloning. Eerst nog wat kleinere plaatsen bekijken in het voorland van de Eifel om vervolgens naar de hogere Eifel door te trekken. In Nideggen neem je de L11 en gaat tot aan Zülpich weer boerendorpen bekijken. Ze liggen in stille streken waar je geen toeristen tegenkomt, maar wel de sfeer van het binnenland proeft. Over de L493 kom je de middeleeuwse stad Rheinbach binnen, bekijk het centrum goed voordat je door de bossen naar Todenfeld gaat. Na Todenfeld draai je over smalle wegen door Freisheim en Krälingen en zakt door een schilderachtige landschap naar Kreuzberg. Hoog boven het plaatsje verheft zich op een steile rots de burcht Kreuzberg, waarna het tijd wordt om Altenahr weer op te zoeken.

Dag 3: Toertocht: Altenahr – Heerlen (247 km)
In Dümpelfeld waar de Adenauer in de Ahr uitmondt, volg je met de route de loop van de Ahr tot Schuld. De smalle slingerende door kleine gehuchtjes draaiende wegen maken dat je goed op let. Het stadje Nettersheim ligt in het Urfterdal en wordt doorsneden door de rivier de Urft. Het bezit mooie oude gebouwen, enkele goede hotels, een eigen station en een gezellig centrum. Plotseling doemt het bosrijke rivierdal Kesselingertal met Brück op. Dit zijn de streken waarom de Eifel zo geliefd is: fijne wegen, beschermde vogelnatuurgebieden en leuke kleine plaatsjes, die meestal tegen een helling aan­liggen. Het kleine rustige dorpje Simonskall met zijn vijftig inwoners ligt verscholen in het rotsachtige Kalltall. Denk niet dat de tocht voorbij is, want ook Zuid-Limburg heeft nog heel veel mooie plekjes.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting