3 dagen

WINTERBERG “SAUERLAND”

Wil je lekker rijden en niet dagen onderweg zijn, dan is het Sauerland met zijn glooiende landschap en prachtige wegen een perfecte bestemming. Op minder dan 300 km van Utrecht vindt je heerlijke strak asfalt om te berijden en prachtige gele korenvelden met weidse uitzichten om van te genieten. Het land van de duizend bergen wordt het ook wel genoemd en er is naast rijden zo veel te doen. Van wandelen tot rodelen met uitzicht op het mooie dal. Het Rothaargebergte met de Kahler Asten als dak van het Sauerland biedt bij helder weer een majestueus uitzicht. Op hoeken van vele straten kun je in een Imbiss zo’n zalige curry worst verorberen, of natuurlijk de echt bradwurst mit snef! Na een dag volop genieten kun je op je comfortabele kamer in het hotel je opfrissen, om daarna te genieten van een heerlijk diner. Iedere ochtend heb je een uitgebreid ontbijtbuffet tot je beschikking, zodat je niet met honger onderweg hoeft te gaan..

Een korte vakantie die aan zal voelen of je weken weg bent geweest zodra je voldaan thuis komt. Voor alle dagen worden routebestanden en beschrijvingen van de omgeving beschikbaar gesteld.

Dag 1: Toertocht: (295 km)
Onbekende streken van Duitsland met glooiende tweebaanswegen, korenvelden, vergezichten en vele dorpen worden doorkruist. Het Bergische Land bestaat hoofdzakelijk uit middelgebergte met kale toppen en is gedeeltelijk begroeid door dichte bossen, waardoor het erg fijn is om er in rond te toeren. De Wipper vloeit ongemerkt over in de Wupper en het Bergische Land veranderd in Sauerland, het zicht wordt ruimer en de meren talrijker. Hier heb je mooie druipsteengrotten bij Attendorn, het natuurreservaat bij Kirchveischede en Winterberg op het bord. Daar ligt je bestemming.

Dag 2: Toertocht: (209 km)
Het Hessische Bergland behoort met zijn landerijen, bomen, bronnen, vulkanische bergen en burchten tot een van de best bewaard gebleven streken van Duitsland. Het gebied is door zijn geïsoleerde ligging nog niet door de economie geëxploiteerd, waardoor het nog steeds een sprookjesachtige sfeer uitstraalt. De vakwerkhuizen delen natuurlijk ook mee in deze unieke sfeer. De van hout en leem opgetrokken huizen komt u in de kleuren zwart, wit, geel, rood, blauw en bruin tegen. De gevels zijn vaak met leisteen bekleed. Onderaan de plaats Waldeck, met het prachtige 12e eeuwse slot, ligt de 1200 ha grote Eder Stausee. Een bezoek hieraan kan natuurlijk niet ontbreken, het is een van de grootste meren van Duitsland.

Dag 3: Toertocht: (283 km)
Ook de terugtocht naar Limburg gaat om het Rührgebied heen. Eerst geniet je van de vele kleine draaiende weggetjes door het Rothaargebergte. Het mooie Odenthal ligt vervolgens uitdagend voor je open, waarna boven Keulen de Rijn over gestoken wordt. Spoedig verlaat je de drukte en gaat via stille dorpen richting Roer en Meinweg.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting