3 dagen

ROTH AN DER OUR “OUR”

In het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Rijnland-Palts ligt Roth an der Our. Dit pittoreske plaatsje ligt op een steenworp afstand van de grens met Luxemburg en het prachtige culturele stadje Vianen. Slecht op een paar kilometer afstand liggen een aantal prachtige kastelen, kerken en andere bouwwerken die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. De route door Rijnland-Palts laat je de pareltjes van de Moezel beleven. Via een hoogplateau met kleine dorpjes en schitterende vergezichten volg je de moezel en doorkruis je een gebied met wijnbouw en de daarbij behorende wijnstadjes. Mogelijkheden genoeg om even te ontspannen en eventueel een wandeling te maken.

Het goed verzorgde hotel waar je verblijft bevindt zich slecht twee kilometer van de Luxemburgse grens. Het hotel verzorgt een heerlijk ‘Eifel’ ontbijtbuffet. Direct tegenover het hotel kan je in de tuin met ligstoelen en ander tuinmeubilair heerlijk ontspannen.

Dag 1: Toertocht: (227 km)
Deze tocht begint in het mooie Maastricht, een van de oudste steden van Nederland. Maastricht heeft een beschermd stadsgezicht en bezit 1677 rijksmonumenten zoals de oudste brug en de oudste stadspoort van Nederland. Je gaat genieten van vergezichten over het vlakke land van Belgisch Limburg waarin een aantal kleine dorpen liggen zoals, Vroenhoven, Heukelom, Val-Meer en Millen. Na Vieux Waleffe draai je sterk dalend vergezeld van schitterende panorama’s, naar Huy. Mooi is Grandhan, waarje vanaf een rotsachtige heuvel neerkijkt op de Ourthevallei. Je toert door de Condroz, een gebied van de provincie Luxemburg. Het is de grootste provincie van België, het land van beken en rivieren, waarvan de helft uit bossen bestaat. Na Buret wordt het landschap glooiend en passeer je ongemerkt de Luxemburgse grens. Natuurlijk bekijk je een gedeelte van Vianden en verlaat daar Luxemburg. Net over de grens ben je in het plaatsje Roth An Der Our.

Dag 2: Toertocht: (275 km)
Deze tocht gaat door Rijnland-Palts en laat je de pareltjes van de Moezel beleven. De eerste tientallen kilometers toer je over een hoogteplateau met kleine dorpen en schitterende vergezichten, de K3 brengt je naar boven. Tijdens de afdaling naar Kesten, zie je langs de Moselstrasse tientallen zijpaadjes die benut worden voor de druivenpluk. Het wijndorp Lieser trekt de aandacht door de prachtige historische gebouwen en de natuur in het dal van het riviertje de Lieser. Je volgt de Moezel verder en komt in Kues dat een is met het aan de overzijde liggende Bernkastel, je bent er in het centrum van de “Mittelmosel”. Het wijnstadje Zeltingen vormt samen met het dorp Rachtig één gemeente. Met de ca. 240 hectare aan wijnbouw is het de op één na grootste wijnbouwgebied gelegen aan de Moezel. De bocht in de Moezel waar Traben-Trarbach aan ligt, heeft steile hellingen. In Alf zijn veel goed bewaard gebleven vakwerkhuizen te zien en lenen pittoreske straatjes zich voor een fijne wandeling. Wij laten je tenslotte kleine dorpen zien die hoog boven het Moezeldal tussen de Moezel en de Our liggen.

Dag 3: Toertocht: (176 km)
Vanaf Roth werp je een laatste blik over het mooie Vianden en dan gaat de versnelling in zijn twee. Langs hoge dennen daal je vier kilometer, zak je een groen dal in en bereik je op het dieptepunt een leuk dorp met de naam Falkenauel. Je volgt de mooie Ulfvallei door Burg-Reuland, dat zijn middeleeuwse uitstraling met smalle hoekige steegjes en straten heeft kunnen bewaren. Rustig toer je vervolgens tot in het centrum van Sankt-Vith, de hoofdplaats van het zuidelijke gedeelte van Duitstalig België. Volgens de route volg je de Amel langs het Wolfsbusch tot in Ondenval. In Xhoffraix vallen de hoge hagen rond oude boerderijen op. Door het Bois de Belleheid met afdalingen van 13% draait de weg naar Solwaster. Je volgt het mooie Voerdal geheel tot in ’s-Gravenvoeren, waarna in Maastricht de tocht eindigt.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties. De verbindingstochten maken wij gratis voor je.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting