3 dagen

BAD SALZUFLEN/HERFORD “TEUTOBURGERWALD”

Het Teutoburgerwoud is een onbekend en onbemind, maar prachtige heuvelrug net over de grens met Nederland. Het is er niet minder mooi, de wegen zijn bijzonder goed en als je de juiste plekjes weet te vinden is het een eldorado om te rijden. Slingerend door het gebied over lange bochtige wegen genietend van de bossen om je heen. Prachtige rotsformaties vind je er ook, samen met plaatsen als Bielefeld en rijdend door deze omgeving is het zo nu en dan net miniatuur omgeving die tot leven is gekomen.

In Bad Salzuflen ligt het hotel in het park waardoor je je snel op je gemak voelt. Een wandeling door de plaats is de moeite waard, om daarna aan te schuiven voor een heerlijk diner. Na een goede nachtrust kun je genieten van een lekker kop koffie tijdens het ontbijt. De routebestanden voor deze vakantie worden uiteraard beschikbaar gesteld.

Dag 1: Toertocht Cuijk – Bad Salzuflen of Herford (272 km)
In Cuijk aan de rand van de A73 start deze tocht. Bij Siebengewald ga je Duitsland en Noordrijn-Westfalen binnen. In het vlakke land liggen er Goch, Uedem en aan de Rijn ligt Rees. Je gaat vervolgens het groen opzoeken en ontdekt Velen met het Droomkasteel uit 1240. Hierna komen tot aan Münster de dorpen aan bod. Münster ligt in een schilderachtig parklandschap met verschillende kastelen. Bij Warendorf kom je langs de Emssee te toeren en bij Halle kun je Schloss Tatenhausen gaan bekijken. Ondertussen ben je in Westfalen aangekomen, waar je door Werther naar de bestemming rijdt

Dag 2: Toertocht Teutoburgerwald (278 km)
Deze dag bestaat uit veel hoogtepunten waarvan we er enkele opsommen:
Hiddesen heeft het “Hermanns Denkmal”, Vinsebeck het “Wasserschloss Vinsebeck”,
Bad Pyrmond is een van de bekendste Duitse kuuroorden en Kasteel Hamelschenburg toont je de wereld van de renaissance.
Aan de Weser kan je het toeristische centrum van Hameln bezoeken en op de Wittekindsberg ziet je in Porta Westfalica het “Kaiser Wilhelm Denkmal”.
Genieten is het ook van de slingerwegen en mooie vergezichten tussen Hüllhorst en Oldendorf. Je toert het dal van de Else binnen en ontmoet daar het bronnenplaatsje Melle, waarna je de “Stad der bruggen en parken” met de naam Herford of Bad Salzuflen weer nadert.

Dag 3: Toertocht Herford – Winterswijk (213 km)
Je steek de A30 over waar vergezichten afgewisseld worden door dorpen die uitgestrooid zijn in een liefelijk landschap zoals Eggendorf, Markendorf en Oldendorf. Bad Essen is de eerste grotere plaats die je bezoekt. Het kuuroord ligt aan de Duitse Fachwerkstrasse en aan de rand van het Teutoburgerwald. Je draait bovenlangs Osnabrück en komt in Brochterbeck met mooie uitzichten tot ver in het Münsterland. In Ahaus is een bezoek aan het barokke waterslot van de bisschoppen van Münster een aanrader. De laatste plaats voordat je in Nederland komt heet Vreden en staat bekend om de vele Nederlanders die er zich gevestigd hebben.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting