3 dagen

BRAUNLAGE “HARZ”

De Harz is net even iets verder weg dan gebieden als de Eifel, misschien is dat wel de reden dat het er minder druk is. Het middelgebergte is er wat hoger waardoor je je nog meer in je sas zult voelen als je hier eenmaal rijdt. Stevige klimmers aangevuld met een paar knappe bochten is wat je hier de hele dag kunt ervaren.  De afwisseling wordt geboden door de vele leuke plaatsen waar je doorheen komt, stop eens bij de Harzer Schnitzelkönig voor een, ehhh, worstje? Het gebied ligt tegen het voormalige Oost Duitsland aan, historie voldoende om je verblijft mee te vullen. Een rit met de stoomtrein tegen de hoogte berg op mag dan eigenlijk niet ontbreken.

Eenmaal terug in het hotel geniet je na met een heerlijke halve liter Weizen, je schuift aan voor een heerlijk diner en kruipt na een heerlijke avond in je comfortabele bed. De geur van verse koffie bij het ontbijt maakt dat je zin in je dag krijgt. De routebestanden voor je navigatie krijg je van ons erbij.

Dag 1: Toertocht: (377 km)
Het Teutoburgerwald is een beboste heuvelrug van ongeveer 100 km lengte en een breedte tussen de 7 en 15 km. De Bergrug vormt de waterscheiding tussen de Rijn en de Ems aan de westelijke kant en de Weser aan de oostelijke zijde. Via de zuidzijde toer je richting de Harz, dat een door de natuur rijk begiftigd gebied is. De Harz loopt tot diep in het voormalige Oost-Duitsland, is zeer bosrijk en wordt doorsneden door vele beken en rivieren, afgewisseld door meren en weiden. Je bezoekt Heiligenkirchen met de Köningsberg, toert door het dal van de Ahle naar het 700 jaar oude stadje Uslar en klimt tegen de Totenberg naar het plaatsje Sankt Andreasberg. Een tocht waar je nog lang aan terug zult denken.

Dag 2: Toertocht: (236 km)
Een volle dag toeren door de Harz is een volle dag genieten van het onbekende. Deze tocht begint bij Torfhaus, gelegen op een hoogveenplateau met een interessante flora en een fraai uitzicht. In de Harz liggen zeven in de 16e eeuw gestichte mijnbouwplaatsjes, je gaat er enkele bezoeken o.a. Clausthal-Zellerfeld. Natuurlijk ga je ook de aan de voet van de Rammelsberg liggende stad Goslar met de mooie oude binnenstad bekijken. Oude vakwerkhuizen kom je in Seesen tegen en kuren kan in Bad Grund. Beschermd door hoge bergen aan de voet van de Iberg ligt het oudste mijnwerkersstadje Bad Grund met de Iberger Tropfsteinhöhle. Het zijn bekende druipsteen grotten met grillige formaties.

Dag 3: Toertocht: (380 km)
Klimmen en dalen door naaldbossen met mooie vergezichten, zo begint je de laatste tocht. Door kleine dorpen, gelegen aan smalle toerwegen bekijk je voor de laatste maal de Harz en ga je richting Wesergebirchte. Hier is bij Steinbergen het Schloss Arensburg te zien en toert op Porta Westfalica af. Hoog boven je straalt op de Wittekindsberg het Kaiserdenkmal. Het 7 meter hoge standbeeld van Wilhelm I staat in een koepelgebouw van 51 meter hoog en is al van verre te zien. Natuurlijk ga je ook “de parel van het Wiehengebergte” Bad Essen met de vele vakwerkhuizen bezoeken. Door het Tecklenburgerland verlaat je het Teutoburgerwald en neemt voor de laatste 60 kilometer tot Hengelo bij Riesenbeck de A30.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis .

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting