3 dagen

BURGEN OF ALKEN “MOEZEL”

De Moezel is natuurlijk bekend om zijn Duitse wijnen, een heerlijke Pino Grigio, een Riesling en dan met een heerlijks stukje kaas erbij. Genieten is wat hier niet moeilijk is om te doen en dat komt niet alleen door de wijn. De wegen kronkelen door de met wijnvelden omgeven heuvels. Rustig klimmende wegen wisselen zich af met scherpe haarspeldbochten en smalle afdalingen. De Duitse gastvrijheid ervaar je hier nog ruimschoots in de kleine maar oh zo leuke plaatsen waar je doorheen komt wanneer je een van de geweldige tochten rijdt. Stop af en toe om te genieten van je uitzicht wanneer je boven aan de heuvels rijdt, je wordt beloond met al het moois.

Natuurlijk is het verblijf goed geregeld, een heerlijk hotel waar je lekker slaapt in een goed bed en verwend wordt met een goed diner en evenzo ontbijt voor de volgende ochtend. De routebestanden krijg je mee voor jouw navigatiesysteem geschikt. Genieten is het enige wat je zelf nog moet doen.

Dag 1: Toertocht: (242 km)
Tot aan De Planck is het genieten van het mooie “Limburgseland”. Daar doemt het indrukwekkende Amerikaanse Oorlogskerkhof van Henri-Chapelle op, stop er even. Hierna volgt het Duitstalige gedeelte van België. Hoog klimt de route boven de Oleftalsperre en volgen de kleinere weggetjes tot diep in de Vulkaaneifel. Daar zie je een viertal Maaren liggen en komen de gele velden van Münstermaifeld in beeld. Iets verder ligt dicht bij de Moezel het hotel.

Dag 2: Toertocht: (246 km)
Tijdens de eerste kilometers maak je kennis met de Hundsrück, waarna spoedig de klimmen volgen. Een relaxte afdaling volgt richting de Moezel en ziet hoog de ruïnes oprijzen. Hierna ga je over de heuvels en door dalen naar stille dorpen, waarvan de meeste aan de bekende K en L weggetjes liggen. Een bezoek aan de wijndorpen Alf en Traben-Trarbach mag natuurlijk niet ontbreken.

Dag 3: Toertocht: (240 km)
Nog even sfeerproeven aan de Moezel en in Cochem, om vervolgens hoog uit het dal naar de Vulkaaneifel te klimmen. Daar kom je op de B257, de aorta van de Eifel die naar Adenau loopt. Na deze bekende plaats wordt het vele kilometers genieten van haarspeldbochten en vergezichten. Ook bezoek je hier het oude stadje Bad Münstereifel met haar gezellige winkeltjes. Het laatste gedeelte volg je de Rur en toert je nog even langs het “Drie Landenpunt” aan de Viergrenzenweg bij Vaals.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting