3 dagen

COCHEM OF VALWIG “MOEZEL”

Cochem is een toeristisch stadje dat doorkruist wordt door de Moezel en ligt in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Rijnland-Palts. De prachtig gerestaureerde burcht die hoog boven het stadje uittorent is een echte blikvanger. Cochem heeft een prachtig historisch centrum met een gezellig marktplein, barokke huizen, vakwerkhuisjes, winkeltjes, restaurants en gezellige straatjes en pleintjes. In de omgeving is het heerlijk rijden met veel bochtenwerk, klimmen en dalen, smalle weggetjes, wijnvelden, vergezichten, bossen en water.

Het goedverzorgde hotel waar je verblijft ligt net buiten Cochem, midden in het Moezelwijnlandschap en beschikt over mooie slaapkamers en een uitstekend restaurant. Het is een ideale ontmoetingsplek voor automobilisten, motorrijders en fietsers. Voor deze laatste twee groepen is een garage beschikbaar.

Dag 1: Toertocht: (224 km)
We houden deze tocht Duitstalig, dus je rijdt eerst door het Duitse gedeelte van België. Vervolgens door de Nordeifel en Ahrdal, een van de mooiste zijdalen van de Rijn. De Vulkaneifel met zijn voormalige vuurspuwende bergen, kratermeren en schilderachtige kleine meren ga je natuurlijk ook bekijken. Vervolgens op naar het Moezeldal, waar de eindbestemming Cochem ligt.

Dag 2: Toertocht: (226 km)
Wijnvelden links en rechts, felle klimmen en mooie afdalingen, langs water, door bossen en genieten van vergezichten over Moezel en Rijn. Ook heerlijk en veel eten, alle bekende en onbekende plaatsen bekijken, oude burchten en mooie gebouwen bezoeken. Het leven is goed in het gebied tussen Moezel en Rijn. Ik probeer je zoveel mogelijk interessante dingen in deze door toerders, erg gewaardeerde vakantiestreek te laten zien.

Dag 3: Toertocht: (204 km)
Langs mooie vakwerkhuizen toerend naar de Hohe Eifel, waar mooie groene dalen met snelstromende riviertjes liggen. In de Vulkaneifel heb je de mogelijkheid om je helemaal uit te leven op de Nürburgring. De Nordeifel volgt, via flinke afdalingen gaat het naar het aan de Ruhr liggende Heimbach. Vervolgens door enkele middeleeuwse stadjes met uitzicht op het Ruhrdal en tenslotte via de noordrand van de Eifel richting het land van de zachte G.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties. De verbindingstochten maken wij gratis voor je.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting