3 dagen

GEROLSTEIN “VULKAANEIFEL”

Het gezellige stadje Gerolstein ligt in het hart van de Vulkaaneifel aan de rivier de Kyll. Gerolstein is binnen Duitsland én daarbuiten beroemd om het gelijknamige bronwater dat hier gebotteld wordt. Daarnaast is het stadje erkend als luchtkuuroord. Wat direct opvalt zijn de imposante bergen dat het stadsbeeld domineert. Niet voor niets worden deze bergen dan ook wel de Gerolsteiner Dolomieten genoemd. Rond Gerolstein zijn nogal wat vondsten uit vroegere tijden van onder andere Neanderthalers, Kelten en Romeinen gevonden. In de omgeving is het heerlijk toeren: uitzichten over de Eifel, smalle weggetjes, bochten, klimmen en afdalingen, water, bossen en wijnvelden. De vulkanische activiteit die er ooit is geweest is duidelijk terug te zien in het landschap in de vorm van kraters en kratermeren.

Het goedverzorgde hotel waar je verblijft is comfortabel, heeft een knus ingericht restaurant met uitgebreid ontbijt en indien gewenst diner. Daarnaast is het hotel omgeven door een grote tuin. Het biedt voldoende ruimte voor sportieve activiteiten of om gewoon lekker te ontspannen in een ligstoel met prachtig uitzicht. Het hotel biedt een ruime parkeergelegenheid.

Dag 1: Toertocht: (196 km)
Als eerste bekijk je België en toer je langs de Hoge Venen naar Duitsland. Op gepaste afstand passeer je Monschau en ga je op de slingerende Rur af. De rivier stroomt bij Einruhr in de Obersee, welke je evenals het Nationalpark de Eifel gaat bekijken. Via de Vulkaneifel met zijn voormalige vuurspuwende bergen, kratermeren en schilderachtige kleine meren rij je Gerolstein binnen.

Dag 2: Toertocht: (215 km)
Smalle hooggelegen weggetjes laten je genieten van het mooie uitzicht over de Eifel, waar natuurlijk de lekkere bochten niet vergeten worden. De kleine dorpen zijn een welkome afwisseling. Wijnvelden links en rechts, felle klimmen en mooie afdalingen, langs water, door bossen en genieten van vergezichten. De pareltjes die aan de Moezel liggen worden niet vergeten, maar kunnen druk zijn. Langs de Lieser en de Kyll kom je weer terug bij de mineraalbronnen van Gerolstein.

Dag 3: Toertocht: (212 km)
Je volgt nu de Kyll in noordelijke richting en komt op onbekende kleine weggetjes. Ook deze pracht hoort bij de Eifel, waar Blankenheim een rustpunt kan zijn. Ken je de Kronenburger See, de Stausee van Bütgenbach en Barrage de la Gileppe al? Met deze afsluitende tocht kun je met al deze watervlaktes kennismaken.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.
Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties. De verbindingstochten maken wij gratis voor je.

Logies en ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 139,00 excl. ev. toeristenbelasting

Halfpension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00
Comforthotel extra toeslag van: € 40,00

Prijs per persoon: € 179,00 excl. ev. toeristenbelasting